dinsdag 2 februari 2010

Vacature Sites of Niche Vacaturebanken

Helaas,
wat ik al vermoedde van vacaturesites en niche vacaturebanken is nu bevestigd door Marc van recruitmentmatters.nl:

"De markt voor functies met SEO/SEM is natuurlijk nog heel jong en dat zal zeker een deel van de verwarring verklaren voor wat betreft de functiecategorie. Bedrijven die medewerkers met deze kwaliteiten zoeken weten misschien niet onder welke categorie ze hun vacature moeten plaatsen. Vacaturesites spelen hier vrijwel geen rol in; de bedrijven die de vacatures plaatsen, beslissen dit zelf."

Dit betekent voor mij dat ik op de top 10 gangbare vacaturesites ,een profiel dien aan te maken, met verschillende zoekwoorden voor de vacature.
Fulltime low entry functies als linkbuilder ben ik tot nu toe eigenlijk alleen bij 1 bedrijf tegengekomen, en dat valt me vies tegen.

Meeste banen zijn doorgaans ook gericht op studenten en dan nog is het ver zoeken geblazen. Mischien dat ik me meer moet gaan richten op vacaturesites zoals bijbanen.nl. Ik kan haast niet geloven dat er nog geen vacaturebank in deze niche bestaat, geloof eerder dat deze markt binnen nederland te klein is. Kijk ik bij de functie/keyword online marketeers is dit een verschuiving van de traditionele marketeer, dit geld ook bij voor de student journalistiek die richting Seo Copywriting gaat, maar voor een seo medewerker is me dit nog een raadsel.

Als ik deze lijn doortrek met de functie Helpdeskmedewerker,
heb je ook hier verschillende gradaties. Gaat het het om een Technical Helpdeskmedewerker, ook wel ingedeeld als skilled, eerste lijn, tweede lijn, derde lijn....De meeste personen krijgen al kromme tenen bij het horen om de helpdesk te benaderen, een functie die naar mijn mening dikwijls erg word onderschat, en is het soms moeilijk in te schatten wat daadwerkelijk de werkzaamheden zijn. Leest men een standaard script af of moet men een halve systeembeheerder/netwerkspecialist zijn.

Als je dit vergelijkt met de functie linkbuilder of junior medewerker seo, begrijp ik nu heel goed waarom sommige werkgevers dit plaatsen onder administratieve banen.
Hierbij gaat het slechts om benaderen van klanten en verzoeken om een terugplaatsing,
dit dien je dan bij te houden met bijvoorbeeld excel. De (gratis) tools die worden gebruikt zijn meestal afkomstig van je werkgever of beschikbaar op het internet.
Voor kleine bureau's die doorgaans zijn gericht op het MKB is het interessant om een stagaire te nemen ter ondersteuning van de Seo consultant , specialist of hoe je het ook wilt noemen, die een complete strategie bedenkt.

Om hier een duidelijker beeld van te krijgen ben ik van plan, bepaalde personen die ik tijdens mijn zoektocht tegenkom te mailen. Welke tools/software gebruikt men bijvoorbeeld, op deze manier kan ik gebruik maken van de tijd om deze tools te beheersen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten